Galerie

Om mijn aandacht meer te richten op de mooie dingen, blaas ik de 'mooie dingen' op en plaats ik deze met een kader in een ontwerp. De naam hoort erbij, zodat iedereen weet dat schoonheid en/of geluk een naam heeft. De illustraties zijn handgetekend, ingescand, bewerkt met Adobe Illustrator en vormgegeven in Adobe Indesign.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het uitzicht over de zoutpannen van Jan Kok, Curaçao

Het uitzicht over de zoutpannen van Jan Kok, Curaçao

2021

Vanaf de kliffen van Rif Sint Marie kun je uitkijken over de zoutpannen van Jan Kok. De kerk van Sint Willibrordus is daarbij een markant herkenningspunt. Vogels als de troepiaal en de chuchubi vliegen af en aan en genieten van de vruchten van de cactussen.

Gele ganzenbloem

Gele ganzenbloem

2021

Tijdens mijn wandelingen geniet ik van akkerbloemen. Deze zie ik liever dan het vele zwerfafval. Ooit bekend onder de namen Gelbe Wucherblume (gele woekerbloem) en Souci des blés (de zorg van korenvelden), was deze bloem een moeilijk te bestrijden en hardnekkig onkruid op akkers. Tegenwoordig behoort zij tot de zeldzame soort onder de akkerbloemen. Haar naam verwijst naar de vorm van haar bladeren die op tenen van ganzen lijken of naar het moment waarop deze bloem bloeit: het moment dat jonge ganzen de wijde wereld in mogen. Handgetekend, ingescand en bewerkt met Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign. Ontwerp voor een wandkleed.

Korenbloem

Korenbloem

2021

Tijdens mijn wandelingen geniet ik van akkerbloemen. Deze zie ik liever dan het vele zwerfafval. In het Engels is deze akkerbloem, naast 'cornflower', ook bekend onder de naam 'Bachelor's button'. In de pre-Tindertijd was deze bloem een uitstekend graadmeter voor vrijgezelle mannen om erachter te komen of hun verliefdheid wederzijds was. Als, tijdens het dragen van de bloem in een knoopsgat, de kleur van de bloem te snel vervaagde, was het een teken dat de liefde niet beantwoord zou worden. Handgetekend, ingescand en bewerkt met Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign. Ontwerp voor een wandkleed.

St. Martinuskerk in Princenhage, Breda

St. Martinuskerk in Princenhage, Breda

2021

De Sint Martinuskerk is een opvallende verschijning in het dorp Princenhage. Hoewel Princenhage al 80 jaar geleden (1942) door Breda werd geannexeerd, heeft het nog steeds een dorps karakter en gemeenschap. Handgetekend, ingescand en bewerkt met Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign. Ontwerp voor een wandkleed.

Emma, Muze van het grafisch denken

Emma, Muze van het grafisch denken

2021

Geïnspireerd door het werk van Alphonse Mucha creëerde ik Muze Emma. Muze Emma is een aanvulling op de 9 muzes uit de Griekse mythologie. De dochters van de Griekse Oppergod Zeus en de titane Mnemosyne (de herinnering). In 2002 voegde ik daar Emma aan toe. Muze van het grafisch denken. Ze brengt een vleugje bloesem in kunst & design. De illustratie is een ontwerp voor een wandkleed.