Galerie

Tijdens mijn wandelingen geniet ik van akkerbloemen en kerktorens. Deze zie ik liever dan het vele zwerfafval. Om mijn aandacht meer te richten op de mooie dingen, blaas ik de 'mooie dingen' op en plaats ik deze met een kader in een ontwerp. De naam hoort erbij, zodat iedereen weet dat schoonheid een naam heeft.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Emma, Muze van het grafisch denken

Emma, Muze van het grafisch denken

2021

Geïnspireerd door het werk van Alphonse Mucha creëerde ik Muze Emma. Muze Emma is een aanvulling op de 9 muzes uit de Griekse mythologie. De dochters van de Griekse Oppergod Zeus en de titane Mnemosyne (de herinnering). In 2002 voegde ik daar Emma aan toe. Muze van het grafisch denken. Ze brengt een vleugje bloesem in kunst & design. De illustratie is een ontwerp voor een wandkleed.
 

Gele ganzenbloem

Gele ganzenbloem

2021

Ooit bekend onder de namen Gelbe Wucherblume (gele woekerbloem) en Souci des blés (de zorg van korenvelden), was deze bloem een moeilijk te bestrijden en hardnekkig onkruid op akkers. Tegenwoordig behoort zij tot de zeldzame soort onder de akkerbloemen. Haar naam verwijst naar de vorm van haar bladeren die op tenen van ganzen lijken of naar het moment waarop deze bloem bloeit: het moment dat jonge ganzen de wijde wereld in mogen. Handgetekend, ingescand en bewerkt met Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign. Ontwerp voor een wandkleed.

Korenbloem

Korenbloem

2021

In het Engels is deze akkerbloem, naast 'cornflower', ook bekend onder de naam 'Bachelor's button'. In de pre-Tindertijd was deze bloem een uitstekend graadmeter voor vrijgezelle mannen om erachter te komen of hun verliefdheid wederzijds was. Als, tijdens het dragen van de bloem in een knoopsgat, de kleur van de bloem te snel vervaagde, was het een teken dat de liefde niet beantwoord zou worden. Handgetekend, ingescand en bewerkt met Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign. Ontwerp voor een wandkleed.

St. Martinuskerk in Princenhage, Breda

St. Martinuskerk in Princenhage, Breda

2021

Illustratie gemaakt in Adobe Illustrator. Ontwerp gemaakt in Adobe Indesign. Ontwerp voor een wandkleed.